SEO OPTIMIZACIJA

SEO optimizacija ili Search Engine Optimization je niz tehnika koje treba primjeniti na web stranici da bi na tražilicama imali najbolje rezultate.

Besplatno testirajte da li je Vaš web SEO optimiziran!

Što je SEO optimizacija?

Naime primijetili ste kada plaćate oglase predvidljiva je posječenost stranici. Ali kada prestanete plaćati oglašavanje posjet stranici drastično pada ili ga nema ukoliko stranicu niste “posložili” po pravilima i tehnikama SEO optimizacije!

k

Ključne riječi

Prilikom izrade web stranice ili dorade stranice neophodna tehnika je izabrati ključne riječi po kojima će naša tvrtka ili proizvod biti prepoznatljiv, najbolje rangiran na tražilici sa optimalnim brojem pretraživanja te riječi lokalno i globalno. Pravilnom i najoptimalnijem izboru ključnih riječi pomaže prije svega poznavanje cjelokupne slike SEO optimizacije, te mnogobrojni alati kao Google Trends, Keyword Shitter, Answare the public,

U

Analiza konkurencije

Kod izbora strategije ključnih riječi veliku ulogu ima i analiza sadržaja weba, blogova, društvenih mreža naše konkurencije. Za analizu nam je neophodno doći do saznanja koje ključne riječi koristi konkurencija, koliki je tzv. keywoard difficulty osnovnih ključnih riječi, koliko se ključna riječ pretražuje lokalno i globalno. Sa ovom tehnikom i saznanjima o konkurenciji jednostavniji nam je put stvaranja naše strategije ključnih riječi koja je temelj SEO optimizacije.

On site SEO optimizacija

Da bi na tražilici mogli zauzeti što bolje mjesto po pojedinim ključnim riječima naša web stranica, blog i ostali content sadržaj moraju biti postavljeni po pravilima struke i na profesionalan način. Ovdje govorimo o posloženoj strukturi web stranice, postavljenim tzv META opisa, opisa svake slike na web stranici, tehničkom optimiziranju stranice da se postigne najbolja brzina za mobilne i desktop verzije uređaja.

Link Building

Link Building je tehnika dobivanja linkova sa drugih  web stranica koji vode na našu web stranicu. Link Building osim ogromnog utjecaja na SEO optimizaciju naše stranice vrlo je zahtjevna i složena tehnika. Naime za što bolje rangiranje na tražilicama po pojedinoj ključnoj riječi vrlo je bitno da naša stranica ima što više vanjskih poveznica ili link buildinga, ali treba uzeti u obzir da svi linkovi ne vrijede jednako. Tako da poveznica sa stranicom koja je jako dobro rangirana i ima visok autoritet u digitalnom svijetu ima daleko veće značenje nego npr. 20 linkova sa stranicama bez ili sa malim autoritetom.

Guest Blogging

Guest Blogging je pisanje i objavljivanje članka na drugoj web stranici ili blogu. Netko si može postaviti pitanje zašto uopće pisati na nekom drugoj web stranici ili blogu, a ne samo na vlastitom blogu.  Tri su glavna cilja Guest Blogginga a to su pozicioniranje kao autoritet  u industriji, dobivanje dodatnog organskog prometa na web stranici, te prikupoljanje vanjskih linkova na našu stranicu (Link Building). 

Social Media

Social media jedan je od najboljih kanala za poslovanje s klijentima i pružanje ažuriranja o svim vijestima s vašeg poslovanja. Društveni mediji mogu biti vrlo korisni u postizanju određenih ciljeva kao i u promociji proizvoda i usluga objavljivanjem zanimljivih sadržaja poput slika, kratkog teksta, postova i video zapisa.

Kako Vam možemo pomoći kod SEO optimizacije?

Agencija Digitalni asistent nudi usluge optimizacije za tražilice tvrtkama kako bi im pomogla poboljšati svoju vidljivost na mreži. Optimizacija tražilice postupak je izmjena dizajna i sadržaja vaše web stranice kako bi vašu web lokaciju učinili privlačnijom za tražilice. Što je vaša web lokacija bolje optimizirana za tražilice poput Googlea, veća je vjerojatnost da će se vaša web lokacija svrstati na prvu stranicu rezultata tražilice za ključne riječi i fraze koje su relevantne za vašu tvrtku ili ponudu proizvoda / usluge.

Na koji način Google rangira Vašu web stranicu?

%

Autoritet web stranice

%

Broj kvalitetnih Backlinkova

%

Ključna riječ u poveznici sa druge stranice (hyperlinku)

%

Uporaba ključne riječi na web stranici

%

Registracija i Hosting domene

%

Promet i CTR web stranice

%

Društvene mreže

Izvještavanje o SEO optimizaciji

Ako ne radite mjerenja svakog pojedinog koraka SEO optimizacije ne možete poboljšati web stranicu. Rangiranje pojedinih ključnih riječi je velika mjera za SEO. Više ključnih riječi koje rangiraju više je promate na vašoj web stranici, zar ne? Ali, izvještavanje samo o ključnim riječima ne prikazuje cijelu sliku zašto je SEO važan za tvrtku. Kako mjeriti SEO i sa kojim alatom? Srećom, najvažniji i najbolji alati za mjerenje SEO su besplatni i vjerojatno su već instalirani na vašoj web stranici – Google Analytics i Google Search Console!

Newsletter

Pridruži se našoj zajednici. Ostavi email podatke i primaj Newsletter obavijesti o aktualnostima i događanjima u svijetu digitalnog marketinga!
Newsletter

Digitalni asistent – kako možemo pomoći?

{
Sa svojim znanjem i iskustvom želimo pomoći našim klijentima na način da zajedničkim snagama dođemo do cilja a na tom putu da prenesemo znanje jedni drugima.  Davor Prpić

Digitalni asistent, CEO

Zanima vas SEO OPTIMIZACIJA
Javi nam se!

8 + 1 =