Facebook oglašavanje

Facebook oglašavanje omogućava brz dolazak do fantastičnih rezultata. Možete odmah doći do ljudi koji žele Vaš proizvod ili uslugu. Ciljanu skupinu potencijalnih korisnika možete odrediti demografski na osnovu određene dobi, lokacije, razine prihoda i još mnogo drugih parametara! Također možete brzo stvoriti sljedbenike na Facebook stranici ili povećati posjet web stranici. 

 

Zašto angažirati agenciju za Facebook oglašavanje?

Prednosti oglašavanja na Facebooku su jasne, ali kako to iskoristiti za pokretanje prodaje nije Iako. Iako Facebook godišnje zarađuje od nekoliko milijardi dolara od oglašavanja, preko 40% Facebook oglasa nema značajne rezultate od oglasa. To je zato što je vrlo jednostavno stvoriti svoj prvi oglas na Facebooku, ali izuzetno je teško uistinu učiniti ga uspješnim! 

Ako ne poznajete Facebook taktike koje uključuju remarketing, looklike, A / B  testiranje i sl. vrlo je izgledno da će Vaša kampanja ući u statistiku neuspješnih kampanja a Vaš budžet bit će bačen. 

4 koraka za uspješno Facebook oglašavanje?

 

Strategija Facebook oglašavanja

Da bismo mogli startati sa Facebook plaćenom kampanjom prije svega moramo dobro znati o vašim proizvodima i usluga, te o vašoj konkurenciji. Konkterno, moramo znati što vašu tvrtku čini jedinstvenom i koje su karakteristike vašeg ciljanog kupca. Kod izrade strategije pratimo da li ste se već oglašavali na facebooku i pratimo sve rezultate tih prijašnjih kampanja da bi mogli stvroriti bolje i uspješnije kampanje.

Izrada Facebook oglasa

Kada smo saznali o vašim prednostima nad konkurencijom, te vašim proizvodima ili uslugama sljedeći je korak započeti s razvijanjem Facebook oglasa. Digitalni asistent će u surafdnji sa vama kreirati  naslove i opise koji će se pojaviti u vašim oglasima. Također ćemo uključiti i kreativnu kreaciju, poput visokokvalitetnih slika ili jednostavne grafike kako biste privukli što više potencijalnih klijenata. 

Optimiziranje oglasa

Vašu kampanju uglavnom započinjemo s više oglasa. Nakon pokretanja oglasa započinje prava čarolija. Kako vrijeme odmiče vrlo se jasno vide trendovi u vašim oglasima. Jasno se vidi koji oglas ima dobre, a koji slabe rezultate. Analizirajući te rezultate Digitalni asistent će unositi izmjene u vašu kampanju kako bi se poboljšala učinkovitost.

Izvještavanje

Uz sav trud koji ulažete u Facebook oglašavanje važno je znati odakle dolaze vaše konverzije. Digitalni asistent za svaku kampanju dostavlja vam izvještaj o rezultatima kampanje. Također izvještaji vam daju saznanje o svojoj publici, prodaji proizvoda, dosegu kampanje i još mnogo toga. Pomoću ovih podataka možete donositi ispravnije odluke i  poboljšati svoje rezultate.

Kako Vam možemo pomoći kod Facebook oglašavanja?

Ciljanja na Facebooku su nevjerojatno detaljne, s mogućnošću ciljanja na najrelevantniju publiku na temelju interesa, demografije, lokacije, ponašanja itd. Uz to, Facebook ima nekoliko formata oglasa što vam omogućava da izradite oglas za lokalnu trgovinu ili da ostvarite konverzije putem interneta. Sama izrada oglasa nije nimalo komplicirana na prvi pogled ali bitno je imati na umu da čak 80% Facebook konverzija propadne zbog neadekvatnog vođenja Facebook oglašavanja. Digitalni asistent je tu da se fokusirate na svoj primaran posao, a mi ćemo vam pomoći kod oglašavanja!

Zašto Facebook oglašavanje?

minuta dnevno se prosječno provede na Facebooku

%

korisnika Facebooka koji su kliknuli na oglase prijavilo je kupovinu

oglasa posjeti prosječan Facebook korisnik

Newsletter

Pridruži se našoj zajednici. Ostavi email podatke i primaj Newsletter obavijesti o aktualnostima i događanjima u svijetu digitalnog marketinga!
Newsletter

Zanima vas Facebook oglašavanje?
Javi nam se!

9 + 2 =

Što radimo

SEO optimizacija

Izrada web stranica

Internet trgovina

Analiza kampanja

Društvene mreže

Google oglašavanje

Facebook oglašavanje

Instagram oglašavanje

Content marketing

Email marketing

Loyalty management

Marketing automatizacija

Više informacija

Digitalni asistent
Nova cesta 141, Zagreb

Email: info@digitalni-asistent.hr

Tel: +385 91 9108695

MBS: 010109144
IBAN: HR2124020061100909783
OIB:  20929396468
BankErste&Steiermärkische Bank