Izrada web stranica- od ideje do lansiranja

Izrada web stranica

Izrada profesionalne web stranice može biti kompleksan proces, no uz odgovarajuće planiranje i alate, to može biti i jednostavno. Prije nego što krenete s izradom, postoje neke stvari koje trebate uzeti u obzir kako biste osigurali da će vaša web stranica biti uspješna i privlačna posjetiteljima.

Prva stvar koju trebate učiniti je odabrati temu i cilj vaše web stranice. Trebate imati jasnu ideju o tome što želite postići s vašom web stranicom i koju publiku želite privući. Ova informacija će vam pomoći pri odabiru dizajna i sadržaja.

Nakon što ste odabrali temu i cilj, potrebno je napraviti plan za izradu vaše web stranice. Ovaj plan bi trebao sadržavati detalje o dizajnu, sadržaju, funkcionalnosti i optimizaciji. Planiranje je ključno za uspješnu izradu web stranice, jer će vam pomoći da se fokusirate na važne stvari i izbjegnete moguće probleme.

Sada kada imate plan, možete početi s izradom vaše web stranice. Postoje različiti alati koji vam mogu pomoći, od besplatnih alata za izradu web stranica do profesionalnih programskih rješenja. Važno je odabrati alat koji odgovara vašim potrebama i iskustvu.

Dizajn web stranice

Dizajn web stranice je važan faktor za privlačenje posjetitelja i povećanje konverzije. Atraktivan i funkcionalan dizajn može pomoći u stvaranju pozitivnog prvog dojma i osigurati da posjetitelji ostaju na stranici.

Pri izradi dizajna web stranice, važno je razmotriti ciljnu publiku. To znači razumjeti njihove potrebe i želje te prilagoditi dizajn prema tome. Dizajn treba biti prilagođen ciljnoj publici, tako da se osjećaju privučeno i da im bude lako pronaći što traže.

Dizajn web stranice treba biti responsiv, što znači da se prilagođava različitim veličinama ekrana. To je važno jer sve više ljudi koristi mobilne uređaje za surfanje internetom. Responsivni dizajn osigurava da se web stranica prikazuje ispravno na svim uređajima.

Dizajn web stranice treba biti jednostavan i čist. To znači da se treba izbjegavati prekomjerno korištenje slika, teksta ili boja. Umjesto toga, treba se fokusirati na ključne informacije i osigurati da su one lako vidljive i pristupačne.

Navigacija web stranice treba biti jednostavna i intuitivna. Posjetitelji trebaju lako pronaći što traže i navigirati po stranici. To se može postići korištenjem standardnih navigacijskih elemenata, kao što su gornji ili lijevi izbornik.

Dizajn web stranice treba biti prilagođen i optimiziran za pretraživače. To znači da se treba koristiti odgovarajući kod i meta podaci za poboljšanje performansi pretraživanja.

Ukratko, dizajn web stranice je važan faktor za uspjeh. Dizajn treba biti atraktivan, funkcionalan, prilagođen ciljnoj publici i responsiv. Važno je fokusirati se na ključne informacije i osigurati da su one lako vidljive i pristupačne, a navigacija jednostavna i intuitivna. Povrh svega, važno je da dizajn bude optimiziran za pretraživače kako bi se poboljšala vidljivost i privlačnost web stranice za posjetitelje.

Alati za izradu web stranice

Postoji mnogo alata koji se mogu koristiti za izradu web stranice, od besplatnih alata za izradu web stranica do profesionalnih programskih rješenja.

 1. Besplatni alati za izradu web stranica: WordPress, Wix, Weebly, i Webnode su popularni besplatni alati za izradu web stranica. Ovi alati nude šablone i sučelja za izradu web stranica bez potrebe za programiranjem.
 2. Content Management Systems (CMS): Popularni CMS-ovi kao što su WordPress, Joomla, i Drupal, omogućuju korisnicima da izrade i održavaju web stranice bez potrebe za programiranjem.
 3. Profesionalni alati za izradu web stranica: Adobe Dreamweaver i Adobe Muse su profesionalni alati za izradu web stranica koji se koriste za izradu web stranica s više funkcionalnosti i kontrole.
 4. Web development frameworks: Framework-ovi kao što su Bootstrap, Foundation, i Bulma koriste se za izradu responsivnih web stranica i su dizajnirani za poboljšanje performansi i smanjenje vremena izrade.
 5. E-commerce platforme: Platforme kao što su Shopify, Magento, i BigCommerce omogućuju korisnicima da izrade i održavaju web trgovine bez potrebe za programiranjem.
 6. Web Design Software: Sketch, Adobe XD, Figma su alati za dizajn web stranica koji se koriste za izradu dizajna i prototipova web stranica prije nego što se kodiraju.

Koji alat odabrati ovisi o vašim potrebama i iskustvu. Ako ste novi u izradi web stranica, besplatni alati za izradu web stranica ili CMS-ovi mogu biti dobar izbor, dok su profesionalni alati i web development frameworks bolji za iskusne korisnike.

Zašto izabrati wordpress za izradu web stranice?

Postoji nekoliko razloga zašto bi se WordPress trebao izabrati kao alat za izradu web stranice:

 1. Lakoća upotrebe: WordPress je jednostavan za korištenje, čak i za one bez tehničkog iskustva. Ima intuitivno sučelje i mnoštvo šablona i dodataka koji omogućuju lako izradu i redizajn web stranice.
 2. Fleksibilnost: WordPress je fleksibilan alat koji se može koristiti za izradu različitih vrsta web stranica, od blogova do e-trgovina i portfelja.
 3. SEO prijateljstvo: WordPress je SEO prijateljski, što znači da je dizajniran da podržava optimizaciju web stranice za pretraživače.
 4. Skalabilnost: WordPress se može prilagoditi rastu vašeg poslovanja i potrebama vaše web stranice.
 5. Velika zajednica: WordPress ima veliku zajednicu koja je spremna pomoći i podijeliti iskustva. Postoje mnogi resursi dostupni online, uključujući forum za podršku, dokumentaciju i video tutoriale.
 6. Sigurnost: WordPress ima sigurnosne značajke koje se redovito ažuriraju i osiguravaju sigurnost vaše web stranice.
 7. Responsive dizajn: WordPress ima mnoštvo responsive tema koje se mogu koriti za izradu responsivnog dizajna web stranice, što znači da se stranica automatski prilagođava različitim veličinama ekrana i uređaja.
 8. Integracija društvenih mreža: WordPress omogućuje lako dodavanje integracije društvenih mreža na vašu web stranicu, što pomaže u povećanju posjećenosti i privlačenju posjetitelja.
 9. Mogućnosti e-commerce: WordPress ima mnoštvo dodataka za e-commerce koji omogućuju izradu i održavanje web trgovine, uključujući kontrolni panel za upravljanje proizvodima, narudžbama i plaćanjima.
 10. Prilagodljivost: WordPress ima mnoštvo različitih tema i dodataka koji se mogu koristiti za prilagodbu web stranice prema vašim potrebama i željama.

WordPress je popularan i pouzdan alat za izradu web stranica koji je lak za korištenje, fleksibilan, SEO prijateljski, skalabilan i siguran, te nudi mnoštvo mogućnosti e-commerce i integracije društvenih mreža.

Cijena izrade web stranice

Cijene izrade web stranice mogu se kretati u širokom rasponu, ovisno o vašim potrebama i željama.

 1. Besplatni alati za izradu web stranica: Postoje besplatni alati za izradu web stranica kao što su WordPress, Wix, Weebly i Webnode koji su dostupni za besplatno korištenje.
 2. Cijene za izradu web stranice s šablonima: Postoje usluge koje nude izradu web stranice koristeći šablone, koje se kreću od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara, ovisno o vašim potrebama i željama.
 3. Cijene za personaliziranu izradu web stranice: Ako želite personaliziranu web stranicu koja je prilagođena vašem poslovanju i potrebama, cijene se kreću od nekoliko tisuća eura do više desetaka tisuća eura, ovisno o složenosti projekta
 4. Cijene za održavanje web stranice: Osim cijene za izradu web stranice, postoji i trošak za održavanje web stranice, uključujući ažuriranja softvera, sigurnosna ažuriranja i podršku. Ovi troškovi se mogu kretati od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara godišnje, ovisno o vašim potrebama i željama.
 5. Cijene za optimizaciju za pretraživače: SEO optimizacija web stranice može biti dodatni trošak, koji se kreće od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara, ovisno o složenosti projekta.

Treba imati na umu da je izrada web stranice samo početak, važno je i održavati i optimizirati web stranicu kako bi ostala relevantna i privlačna posjetiteljima.

Cijene izrade web stranice se mogu kretati u širokom rasponu, ovisno o vašim potrebama i željama. Besplatni alati za izradu web stranica su dostupni, dok se cijene za izradu web stranice s šablonima i personaliziranu izradu kreću od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara. Cijene za održavanje i optimizaciju web stranice su dodatni troškovi koji se mogu kretati od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara godišnje.

SEO optimizacija web stranice za pretraživače

Nakon što ste izradili vašu web stranicu, važno je provjeriti je li ispravno funkcionira i optimizirati ju za pretraživače. SEO optimizacija za pretraživače (SEO) će vam pomoći da vaša web stranica bude bolje vidljiva u rezultatima pretraživanja i privući više posjetitelja.

Optimizacija web stranice za pretraživače (SEO) je važan proces koji se treba obaviti nakon izrade web stranice. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste optimizirali vašu web stranicu za pretraživače:

 1. Odaberite ključne riječi: Prvo što treba učiniti je odabir ključnih riječi za vašu web stranicu. Ključne riječi trebaju biti relevantne za vaš posao i sadržaj web stranice.
 2. Optimizirajte naslove: Naslovi web stranice (title tags) su važni za SEO jer pomažu pretraživačima da razumiju sadržaj web stranice. Naslovi trebaju sadržavati ključne riječi i biti kratki i precizni.
 3. Optimizirajte meta opise: Meta opisi su kratki opisi sadržaja web stranice koji se prikazuju u rezultatima pretraživanja. Meta opisi trebaju sadržavati ključne riječi i biti privlačni za posjetitelje.
 4. Optimizirajte sadržaj: Sadržaj web stranice treba sadržavati ključne riječi, biti relevantan i kvalitetan. Sadržaj treba biti organiziran i lako čitljiv.
 5. Optimizirajte slike: Slike trebaju biti optimizirane za pretraživače, što znači da trebaju imati opisne nazive i alt tekst.
 6. Poveznice: Poveznice su važne za SEO jer pomažu pretraživačima da razumiju strukturu web stranice. Poveznice trebaju biti relevantne i kvalitetne.
 7. Analitika: Korištenje alata za analitiku kao što je Google Analytics omogućuje vam pratiti posjetitelje i njihove aktivnosti na web stranici te na taj način možete prilagoditi svoje SEO strategije.
 8. Ažurirajte sadržaj: Redovito ažurirajte sadržaj web stranice kako biste održali posjetitelje zainteresiranim i povećali vidljivost u rezultatima pretraživanja.

Optimizacija web stranice za pretraživače je kontinuiran proces i zahtijeva redovito praćenje i ažuriranje. Proučiti i pratiti nove SEO prakse i algoritme pretraživača također je važno kako bi se osiguralo da vaša web stranica bude vidljiva i relevantna za posjetitelje.

Neki od dodatnih koraka koji se mogu poduzeti za optimizaciju web stranice za pretraživače su:

 • kreiranje i održavanje Google My Business profila za vaš posao,
 • stvaranje i objavljivanje kvalitetnog sadržaja (blog postovi, video sadržaj, infografike)
 • stvaranje i održavanje društvenih profila za vaš posao
 • kreiranje i objavljivanje Google sitemap-a

SEO je proces koji zahtijeva vrijeme i trud, ali ako se pravilno primjenjuje, može pomoći u povećanju posjećenosti i privlačenju posjetitelja na vašu web stranicu.

Izbor i registracija domene

Kako izabrati i registrirati domenu u Hrvatskoj:

 1. Odaberite željenu domenu: Prvo što trebate učiniti je odabrati željenu domenu. Domena treba biti relevantna za vaš posao i lako pamtljiva.
 2. Provjerite dostupnost domene: Kada ste odabrali željenu domenu, provjerite je li dostupna. To možete učiniti koristeći alate za provjeru dostupnosti domena koji se mogu pronaći online.
 3. Registrirajte domenu: Kada ste se odlučili za domenu i provjerili je li dostupna, registrirajte domenu kod registrara domena. To može biti tvrtka koja se bavi registracijom domena ili web hosting provider.
 4. Plaćanje: Nakon registracije, platit ćete registracijsku naknadu za odabranu domenu, koji se kreće od nekoliko desetaka kuna do nekoliko stotina kuna po godini, ovisno o registraru i vrsti domene (hr, net, org, com, …)
 5. Dokumentacija: Registrator će vas zatražiti da dostavite odgovarajuću dokumentaciju, kao što je OIB ili javna isprava, kako bi se potvrdilo vaše poduzeće ili osoba koja je registrator domene.
 6. Potvrda registracije: Nakon što registrator procesira vašu registraciju i potvrdi je, dobit ćete potvrdu registracije i detalje o tome kako da postavite svoju web stranicu na novo registriranu domenu.
 7. Održavanje: Važno je da održavate vašu registraciju domene i da je redovito plaćate kako bi se izbjeglo isteka. Također je važno da redovito ažurirate kontakt informacije koje ste dali prilikom registracije, kako bi se izbjegle poteškoće u komunikaciji sa registratorom.
 8. Ukoliko želite registrirati .hr domenu, to se radi preko CARNet-a (Croatian Academic and Research Network) i registracije se obavljaju preko registrara koji su ovlašteni od CARNet-a.

Izbor i registracija domene u Hrvatskoj podrazumijeva odabir željene domene, provjeru dostupnosti, registraciju kod registrara, plaćanje registracijske naknade, dostavu potrebnih dokumenata, potvrdu registracije i održavanje registracije.

Što nakon registracije domene? Izbor hostinga?

Da, nakon registracije domene, slijedi izbor hostinga. Hosting je usluga koja omogućuje spremanje vaše web stranice na internetu. Postoji nekoliko vrsta hostinga koji se mogu odabrati:

 1. Shared hosting: Ova vrsta hostinga je najčešći izbor za manje web stranice i blogove. Svi korisnici dijele jedan server i resurse, što je jeftinije, ali može biti manje sigurno i manje skalabilno.
 2. VPS hosting: Ova vrsta hostinga je skuplja od shared hostinga, ali nudi više resursa i veću kontrolu nad serverom. VPS hosting je pogodan za srednje velike web stranice i web aplikacije.
 3. Dedicated hosting: Ova vrsta hostinga nudi potpunu kontrolu nad serverom i resursima, što je idealno za velike web stranice i web aplikacije s visokim prometom. Međutim, ova vrsta hostinga je najskuplja.
 4. Cloud hosting: Ova vrsta hostinga koristi resurse iz “cloud” okruženja, što omogućuje skalabilnost i fleksibilnost. Cloud hosting je pogodan za web stranice i aplikacije s promjenjivim potrebama za resursima.

Nakon izbora odgovarajućeg hostinga, potrebno je postaviti vašu web stranicu na serverski prostor i podesiti DNS postavke kako bi vaša domena bila povezana s hostingom.

Kako postaviti web stranicu na hosting?

Postavljanje web stranice na hosting koristeći WordPress:

 1. Prije svega potrebno je imati registriranu domenu i hosting račun.
 2. Nakon što ste se prijavili na svog hosting račun, trebate pronaći opciju za instalaciju WordPressa. To se može obično naći pod opcijom “Automatske instalacije” ili “Skripte za instalaciju” ili “Softaculous”
 3. Kada pronađete opciju za instalaciju WordPressa, kliknite na nju i pratite upute za instalaciju. To će uključivati unos detalja o vašoj bazi podataka, kao i korisničkog imena i lozinke za prijavu na vašu WordPress administraciju.
 4. Nakon što se WordPress instalira, možete se prijaviti na administraciju vaše web stranice koristeći korisničko ime i lozinku koje ste unijeli tijekom instalacije.
 5. Sljedeći korak je tema. WordPress ima tisuće besplatnih i plaćenih tema koje možete izabrati i instalirati na svoju web stranicu. Teme se mogu pronaći u WordPress trgovini tema ili preuzeti sa drugih internetskih stranica.
 6. Nakon što ste izabrali temu, trebali biste je instalirati i aktivirati na svojoj web stranici. To se može učiniti u sekciji “Appearance” u administraciji vaše web stranice.
 7. Sada možete početi dodavati i uređivati sadržaj na vašoj web stranici. WordPress omogućuje kreiranje i uređivanje stranica, objavljivanje blog postova, upravljanje medijima, itd.
 8. Konačno, trebali biste provjeriti da li vaša web stranica ispravno radi, provjeriti da li su sve poveznice ispravne i da li se sve elementi prikazu

Što je cPanel i kako ga koristiti?

cPanel (eng. Control Panel) je web-based alat za upravljanje vašim hosting računom. On omogućuje vam da upravljate različitim aspektima vašeg hosting računa, kao što su baze podataka, e-mail računi, ftp pristup, i mnoge druge stvari. cPanel je jedan od najčešće korištenih alata za upravljanje hosting računom i često se daje kao dio paketa hosting usluga.

Korištenje cPanel-a za postavljanje vaše web stranice:

 1. Prijavite se na cPanel koristeći korisničko ime i lozinku koje ste dobili od svog hosting provajdera.
 2. Pronađite i kliknite na ikonu za instalaciju aplikacija, npr. Softaculous, koji omogućuje instalaciju WordPressa sa samo nekoliko klikova.
 3. Slijedite upute za instalaciju, unesite potrebne informacije, kao što su baza podataka, korisničko ime i lozinka.
 4. Nakon što se instalacija završi, prijavite se na svoju WordPress administraciju i počnite postavljati i uređivati sadržaj na vašoj web stranici.
 5. Korištenjem cPanel-a, također možete upravljati e-mail računima povezanim sa vašom domenom. Možete kreirati nove e-mail račune, promijeniti lozinke, podešavanja i sl.
 6. cPanel također omogućuje pristup i upravljanje bazama podataka. Možete kreirati nove baze podataka, upravljati postojećima, importirati ili exportirati podatke i sl.
 7. cPanel također omogućuje upravljanje FTP pristupom, omogućuje vam da preuzimate i postavljate datoteke na server, što je korisno za razvoj web stranice ili aplikacije.
 8. Pored ovoga, cPanel također sadrži mnoge druge opcije i alate za upravljanje vašim hosting računom, kao što su backup, SSL certifikati, statistike posjeta i sl.

cPanel je jedan od najpopularnijih i najpraktičnijih alata za upravljanje hosting računom. On omogućuje jednostavno i intuitivno upravljanje vašom web stranicom, a također pruža mnoge dodatne mogućnosti i alate za razvoj i održavanje vaše web stranice.

Stranica je izrađena. Slijedi održavanje web stranice?

Održavanje web stranice

Održavanje web stranice je važan korak kako bi se osiguralo da stranica radi ispravno i da je ažurirana sa sadržajem i tehnologijom. Ovdje su neke stvari koje treba uzeti u obzir prilikom održavanja web stranice:

 1. Ažuriranje softvera: Ako koristite Content Management System (CMS) kao što je WordPress, važno je redovito ažurirati softver i plugine kako bi se osigurala sigurnost i optimalno funkcioniranje web stranice.
 2. Back-up: Redovito raditi backup vaše web stranice i podataka, kako bi se mogli vratiti u slučaju kvarova ili hakerskog napada.
 3. Sadržaj: Redovito ažurirajte sadržaj vaše web stranice kako bi se osiguralo da je informacija uvijek aktualna i relevantna.
 4. Analitika: Korištenjem analitičkih alata kao što je Google Analytics, možete pratiti posjetitelje vaše web stranice i analizirati kako se koristi. To vam može pomoći u odlučivanju o tome kako poboljšati dizajn i sadržaj vaše web stranice.
 5. Optimizacija za pretraživače: Održavanjem SEO (Search Engine Optimization) vaše web stranice, osiguravate da će vaša stranica biti lakše pronađena na pretraživačima.
 6. Dizajn: Održavajte dizajn vaše web stranice aktualnim, kako bi se osiguralo da izgleda profesionalno i privlači posjetitelje.
 7. Speed: Pazite na brzinu učitavanja web stranice, kako bi se osiguralo da su posjetitelji zadovoljni i ne napuštaju stranicu.
 8. Sigurnost: Pazite na sigurnost vaše web stranice podaci posjetitelja zaštićeni od hakerskih napada ili zlonamjernog softvera. To se može postići koristeći sigurnosne pluginove, kao i redovito provjeravajući sigurnost vaše web stranice.
 9. Dostupnost: Provjeravajte da li vaša web stranica radi ispravno i da je dostupna posjetiteljima. To se može postići koristeći alate za monitoring dostupnosti i performansi.
 10. Kontakti: Održavajte kontakte sa web dizajnerom ili razvojnom tvrtkom koji su izradili vašu web stranicu, kako bi bili u mogućnosti riješiti bilo kakve probleme ili potrebe za ažuriranjem.

Da li je bolje samostalno izraditi web srtanicu ili angažirati web dizajn agenciju?

Izrada web stranice može se obaviti na dva načina: samostalno ili angažiranjem web dizajn agencije.

Samostalna izrada web stranice je prihvatljiva ako imate dovoljno znanja i iskustva u dizajnu, razvoju i održavanju web stranica. To može biti jeftiniji izbor, ali će zahtijevati više vremena i truda.

Angažiranje web dizajn agencije je dobar izbor ako nemate dovoljno znanja ili iskustva u izradi web stranica, ili ako nemate vremena da se bavite time. Web dizajn agencija će imati stručnjake sa iskustvom i znanjem, te će vam pružiti visokokvalitetne usluge i profesionalan dizajn. Međutim, to će koštati više novca.

Na kraju, odluka o tome koji način izrade web stranice je bolji za vas, ovisi o vašim potrebama, znanju i budžetu. Ako imate dovoljno znanja i iskustva, samostalna izrada web stranice može biti pravi izbor. Ako nemate dovoljno znanja ili vremena, angažiranje web dizajn agencije može biti bolji izbor.

Agencija za web dizajn

Izabiranje web dizajnerske tvrtke za izradu i održavanje web stranice može donijeti mnoge prednosti:

 1. Stručnost i iskustvo: Web dizajnerske tvrtke imaju stručnjake sa iskustvom u dizajnu, razvoju i održavanju web stranica. Oni su u stanju pružiti visokokvalitetne usluge i savjetovati vas o najboljim pristupima za vašu web stranicu.
 2. Kvaliteta i profesionalnost: Web dizajnerske tvrtke nude visokokvalitetne usluge i profesionalan dizajn koji će poboljšati vašu online prisutnost i privući više posjetitelja.
 3. Pouzdanost:Web dizajnerske tvrtke su odgovorne za održavanje i ažuriranje vaše web stranice, osiguravajući da će raditi ispravno i biti dostupna posjetiteljima.
 4. Sigurnost: Web dizajnerske tvrtke mogu osigurati sigurnost vaše web stranice, zaštitivši podatke i informacije od hakerskih napada ili zlonamjernog softvera.
 5. Fleksibilnost: Web dizajnerske tvrtke su fleksibilne i spremne prilagoditi se vašim potrebama i zahtjevima, te pružiti prilagođene rješenja za vašu web stranicu.
 6. Pomoć i podrška: Web dizajnerske tvrtke nude pomoć i podršku tijekom cijelog procesa izrade i održavanja web stranice, te pružaju savjete i rješenja za bilo kakve probleme ili izazove koji se mogu pojaviti.
 7. Optimizacija za pretraživače: Web dizajnerske tvrtke su stručne u optimizaciji web stranica za pretraživače (SEO), što pomaže vašoj web stranici da se lakše pronađe na pretraživačima i privući više posjetitelja.
 8. Analitika: Web dizajnerske tvrtke koriste analitičke alate kako bi pratile posjetitelje vaše web stranice i analizirale kako se koristi. Ovo vam pomaže da donesete odluke o tome kako poboljšati dizajn i sadržaj vaše web stranice.
 9. Brzina: Web dizajnerske tvrtke osiguravaju da je vaša web stranica brza i optimalno funkcionira, što je važno za zadovoljstvo posjetitelja i povećanje posjeta.
 10. Dostupnost: Web dizajnerske tvrtke osiguravaju da je vaša web stranica dostupna 24/7 i u svako doba, što je važno za posjetitelje i korisnike.

Izabiranje web dizajnerske tvrtke za izradu i održavanje web stranice omogućuje vam da se fokusirate na vaš posao, dok stručnjaci brinu o vašoj web prisutnosti. Oni su u stanju pružiti visokokvalitetne usluge, profesionalan dizajn, pouzdanost, sigurnost, fleksibilnost, pomoć i podršku, optimizaciju za pretraživače, analitiku, brzinu i dostupnost vaše web stranice. To će poboljšati vašu online prisutnost i privući više posjetitelja. U konačnici, izabiranje web dizajnerske tvrtke za izradu i održavanje web stranice može biti od velike koristi za vaš posao, omogućujući vam da se fokusirate na druge aspekte svog poslovanja, dok stručnjaci brinu o vašoj online prisutnosti.

I za kraj

Izrada web stranice je kompleksan proces koji zahtijeva znanje o dizajnu, razvoju i održavanju. Od ideje do lansiranja, potrebno je planirati i odabrati odgovarajuću tehnologiju, registrirati domenu i odabrati hosting. WordPress je jedan od popularnijih izbora za CMS, te su potrebne teme i plugin-ovi za funkcionalnost. Nakon lansiranja, web stranica se mora održavati, ažurirati softver i sadržaj, te raditi backup, analize i optimizacije za pretraživače. Sve u svemu, izrada web stranice zahtijeva stručnost i vrijeme, ali kada se pravilno izvede, može biti od koristi za vaš posao ili projekt.

O autoru

Davor Prpić

CEO - Digitalni asistent - Agencija za digitalni marketing i tvrtke Inteligentna kuća d.o.o. SEO optimizacija web stranice i web shop-a primaran je fokus tvrtke Digitalni asistent. Uz SEO optimizaciju i Google oglašavanje, Facebook i Instagram oglašavanje, te izrada web stranica i internet trgovina područja su djelovanja agencije. Uz vođenje agencije Davor Prpić sudjeluje u vođenju edukacija iz područja SEO optimizacije, Google analitike i Google oglašavanja,

Ostali blogovi

SEO optimizacija – 23 savjeta kako optimizirati web stranicu

SEO optimizacija – 23 savjeta kako optimizirati web stranicu

SadržajStrukturirani i prilagođeni URLKljučne riječiKvalitetan i relevantan sadržaj straniceMETA naslov i META opisBacklinkoviBrzina web straniceStruktura web stranicePrilagodba web stranice na mobilne uređajeDinamičnost web straniceStruktura weba i jednostavna...